Schroeven informatie

Traceerbaarheid 

Europese regelgeving verplicht verificatie van bouwproducten (Regulation (EU) No. 305/2011). Om de traceerbaarheid van onze bevestigingsmaterialen te garanderen maakt NES BV gebruik van een herkenningsteken. De toepassing van dit herkenningsteken is gebaseerd op materiaalsoort en productgroep. In de meeste gevallen gaat het om een markering in de kop en overige gevallen in een markering onder de kop. In onderstaande tabel is dit onderscheid per materiaalsoort te zien.

 

 

Ringen

NES ringen zijn leverbaar in verzinkte, aluminium en roestvaststalen uitvoering. Ringen zijn standaard voorzien van minimaal 2,5 mm aangevulkaniseerd EPDM. Op aanvraag is ook 3 mm beschikbaar. In verband met het veelvuldig coaten van schroeven wordt standaard een conductive ring gebruikt voor optimale aanhechting van de poedercoating. Ons kernassortiment bevestigers ligt met standaard ringen gemonteerd op voorraad. Tevens kan er project- of klant specifiek worden geleverd. De ringen zijn te verkrijgen in onderstaande diameters. Indien uw maat er niet tussen staat, neem dan contact op.

 

Verkrijgbare afmetingen:

 Ø (mm) 10 12 14 16 19 22 25

 

De afdichting is alleen gewaarborgd indien de schroef op de juiste manier is aangedraaid. Voor de juiste verwerking zie onderstaande afbeelding.

Het klembereik van de bevestigers opgegeven in deze catalogus is inclusief gemonteerde ring.

 

ETA

Om aan alle Europese bouwrichtlijnen te voldoen heeft NES haar Bimetaal programma voorzien van European Technical Approval (ETA). Onderstaand overzicht is een opsomming van de ETA producten op deze website. De ETA van de onderstaande artikelen zijn beschikbaar op de ETA pagina in het technical centre of te downloaden bij het desbetreffende artikel in de productcatalogus.